Engels Group NV neemt Protechnic Ltd over

Engels Group, leverancier van producten in dienst van logistiek en een beter milieu, kondigt de overname van Protechnic Ltd. aan. Dat hebben beide bedrijven vandaag bekend gemaakt. Met de overname wil het van origine Nederlandse bedrijf, een stevige voet aan de grond krijgen in het Verenigd Koninkrijk.


Wo 25 Jan 2023

Protechnic Ltd is een productiebedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat al meer dan 25 jaar high end koffers en beschermende schuimrubberen interieurs levert aan industrie, defensie en aan een hele range andere branches.

Met deze acquisitie heeft Engels Group de mogelijkheid om haar bestaande klanten op het Europese vasteland te voorzien van deze unieke op maat gemaakte producten en kan zij ook het leveringsprogramma van Engels in het Verenigd Koninkrijk verder uitrollen.

 

De overname past naadloos bij de ambities van Engels. Joost Engels, oprichter van de Engels Group: “De unieke gepatenteerde Exocase en Niocase zijn complementair aan het Engels leveringsprogramma, dit zorgt voor een verbreding van ons pakket aan oplossingen voor met name de high tech industrie, defensie en de medische wereld ‘’

 

Over Engels Group
De Engels Group heeft een vaak zelf geproduceerd assortiment met meer dan 5000 artikelen voor logistiek en afvalbeheer. De uitgebreide mogelijkheden tot maatwerk maken Engels uniek in de branche.Momenteel heeft Engels Group vestigingen in Nederland, Belgie, Frankrijk, Duitsland en Portugal. Protechnic Ltd gevestigd in Bristol wordt door de overname ook onderdeel van de Engels Group maar zal voorlopig onder haar eigen merk blijven opereren, met behoud van eigen capaciteit op het gebied van ontwerp, productie en ontwikkeling.

< Alle nieuwsberichten