Fontys Hogeschool ICT organiseert ICT in Practice Onderzoekssymposium

Donderdag 8 maart 2018 organiseert Fontys Hogeschool ICT (FHICT) de eerste editie van het Engelstalige ICT In Practice Onderzoekssymposium.


Vr 23 Feb 2018

Iedereen is van harte welkom vanaf 14.30 uur in het Natlab op Strijp-S in Eindhoven. Het programma eindigt om 19.00 uur. Daarna is er nog een netwerkborrel tot 20.00 uur. Aanmelden voor het symposium kan via het online aanmeldformulier op de website: ICTinPractice.nl. De entree is gratis.

Programma
Het programma bestaat uit twintig verschillende talks van professionals over Robotics en vele andere ICT onderwerpen, projecten en thema’s. Ook zullen er twintig project- en productdemonstraties te zien zijn van ICT-studenten, docenten en bedrijven. Daarnaast zijn er diverse discussies over relevante thema’s, zoals security, data science, open educatie en technologie acceptatie. Tenslotte kan men ook deelnemen aan een Robotica Challenge workshop. Een inspirerend programma dus, maar tevens ook een mooie gelegenheid om te netwerken. ICT in Practice zal bruisen van de activiteiten waarmee kennis, ambities, kansen en mogelijkheden worden gedeeld binnen de FHICT-community.

Thema Robotica
Komen robots de mens helpen of zullen ze de mens juist gaan vervagen? De opmars van de robot roept tegenstrijdige vragen op. Het beeld dat men had van robots die alleen zwaar en repetitief werk konden uitvoeren is inmiddels flink veranderd. Met het groter worden van de rekenkracht en het scherper worden van de sensoren zijn ze in staat steeds complexere taken uit te voeren en interacties met de mens aan te gaan. Daarnaast zijn robots meer dan gewone speeltjes geworden. Ze blijven echter een haast onweerstaanbare aantrekkingskracht op ons uitoefenen. Deze tegenstrijdigheden leveren een interessante invalshoek voor de diverse tracks tijdens het ICT in Practice Onderzoekssymposium. Hoewel robotica centraal staat, zal er ook ruimte zijn voor andere interessante ontwikkelingen binnen het ICT-domein.

ICT in Practice 
ICT in Practice is een platform om initiatieven van praktijkgericht onderzoek binnen het domein van ICT en voortkomend uit de FHICT-community een podium te bieden ten behoeve van kennisuitwisseling en netwerken. Eén van de uitingen van het platform is het jaarlijks terugkerende ICT in Practice Onderzoekssymposium, waarbij iedere editie een ander thema centraal staat. 

Alle informatie en meer details over de diverse talks, sprekers, demo's etc. kun je vinden op de website ICTinPractice.nl 

< Alle nieuwsberichten