Koninklijk bezoek bij Schijvens Corporate Fashion in Hilvarenbeek

Koninklijk bezoek bij Schijvens Corporate Fashion in Hilvarenbeek, Schijvens is een familiebedrijf dat sinds 1863 bedrijfskleding (corporate fashion) ontwerpt, produceert en distribueert voor de retail-en de detailhandel. Koning Willem-Alexander en Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Veldhoven kwamen namelijk langs.


Ma 7 Sep 2020

Ze hebben gesproken over een circulaire economie in de textielsector: wat zijn de kansen, de uitdagingen, wat hebben ze nodig en wie hebben ze nodig. Zo was hun klant Albert Heijn, die sinds deze zomer onze circulaire bedrijfskleding draagt, vertegenwoordigd door winkeldirecteur Sonja Boelhouwer Boelhouwer. Na de rondleiding, waarin het team van Schijvens de Koning en de Staatssecretaris veel informatie kon geven over ons circulaire model en de samenwerking die zij hiervoor in onze keten hebben, schoven Kim Poldner, Professor Circular Business en James Veenhoff van House of Denim Foundation aan tijdens het ronde tafelgesprek om naast bedrijfskleding ook de verduurzaming van de fashion industry te belichten. 

Vanaf het eerste contact denken zij met de klant mee: ze ontwerpen exact op maat. De bedrijfskleding designs zijn casual en eigentijds, niet voor niets hebben onze collecties jaar na jaar de ‘Corporate Fashion Award’ gewonnen. Naar wens van de klant wordt de uitstraling en/of de formule van de klant vertaald naar bedrijfskleding. En wanneer het artikel uit productie komt, bieden zij voorraadbeheer en distributie, vanuit het eigen distributiecentrum dat 5.000m2 groot is, naar alle gewenste locaties van de klant.

Ook leveren ze bedrijfskleding van ons eigen merk T’RIFFIC uit voorraad, speciaal voor de bouw, industrie en logistiek.  Speciaal voor haar klanten in het Midden- Oosten heeft Schijvens een kantoor in Dubai en sinds 2016 heeft Schijvens een meerderheidsbelang in de productielocatie in Turkije zodat ze haar ‘product life-cycle’ nog beter kan sturen en optimaliseren. Naast de eigen productielocatie in Turkije, beschouwt Schijvens de andere productielocaties als een partner en ze is bijzonder trots op de jarenlange goede samenwerking met productiepartners in Bangladesh, China, Marokko, India, Hong Kong, Turkije, Pakistan, Sharjah (UAE).

Duurzaamheid zit in het DNA van het bedrijf en het is dan ook niet verwonderlijk dat Schijvens is aangesloten bij de Fair Wear Foundation, het IMVO-convenant en ISO9001 / ISO14001 gecertificeerd is. Schijvens is continu bezig met de verdere verduurzaming van de bedrijfskleding collecties. Alles onder 1 dak dus, al meer dan 150 jaar ervaring en vakmanschap.

< Alle nieuwsberichten