BOB Academy bij ROC Tilburg, Scholen voor Techniek Do 26 Januari 2023

Page thumbnail

De toekomst van techniek

Datum Donderdag 26 Januari

Waar ROC Tilburg, Scholen voor Techniek

Adres Stappegoorweg 183, 5022 DD Tilburg
Routebeschrijving


Programma
15.15 uur - 15.30 uur
Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers
15.30 uur - 16.15 uur
Rondleiding door de verschillende praktijklokalen
16.15 uur - 17.00 uur
​Inhoudelijk programma met Cees van Gerwen en Toine Bastings
17.00 uur - 18.00 uur
Borrel met hapjes en gelegenheid om te connecten

Eerst een hardnekkige vergissing de wereld uit: Het ROC in Tilburg is allang geen synoniem meer voor 16-jarigen die hun mbo-diploma halen. Sterker: Het ROC gaat onmisbaar zijn voor onze industrie en vice versa.

Op korte en lange termijn vervult het ROC een sleutelrol als de machinekamer van scholing van professionals in de gehele Nederlandse industrie. Vrijwel alle sectoren staan aan de vooravond van een uniek vraagstuk: de enorme tekorten aan technisch onderlegd personeel. De Scholen voor Techniek van het ROC Tilburg zijn een van de belangrijkste vormgevers van de benodigde industrie-brede transitie. De maakindustrie en het onderwijs hebben elkaar daarbij harder nodig dan ooit. Maar ze kunnen niet zonder elkaars input!

De toekomst van techniek
Op 26 januari gaan we met directeur Cees van Gerwen, Manager Bedrijfsopleidingen Techniek Toine Bastings en elkaar in gesprek over de rol van onderwijs in de techniek van de toekomst. Hoe kunnen industrie en onderwijs samenwerken om complexe vraagstukken het hoofd te bieden? En daarom is deze Academy superrelevant voor jou.

Neem deel aan het gesprek waarmee ook jouw toekomst van de techniek wordt vormgegeven én help sturing te geven aan een van de grootste hedendaagse vraagstukken van de industrie. De toekomst is hier en vraagt nú om sturing, vormgevende ideeën vanuit het bedrijfsleven en slimme bedrijven die instappen. Kan de toekomst rekenen op jou? Meld je dan nu aan.

Over ROC Tilburg, Scholen voor Techniek
Bij het ROC Tilburg draait alles om techniek. Op Stappegoor vind je zes scholen binnen deze stroming. De School voor Bouw-, Installatie- en Onderhoudstechniek (BIO), Mechatronica, Werktuigbouwkunde en Metaal (MWM), Procestechniek, Lucht-vaarttechniek, Autotechniek en Transport en Logistiek. Daar zijn ze voorzien van alles wat nodig is om het beste technische onderwijs te geven. Ze hebben toegeruste praktijk- en theorielokalen met beschikking over heel veel materialen, machines, gereedschappen en practicumopstellingen. Meer over het ROC Tilburg lees je in de september edities van zakenmagazine BUSINESS.

Over de BOB Academy
In Brabant gebeurt het! En er mag nog veel meer gebeuren wat ons betreft. Er zijn grote uitdagingen op het gebied van mensen (tekort daaraan), duurzaamheid en innovatie. Gaan we allemaal zelf het wiel uitvinden óf gaan we van elkaar leren, kennis delen en zaken samen oppakken? Wij geloven in dat laatste en zijn overtuigd van de kracht van regionale samenwerking. En daarom organiseren we de BOB Academy speciaal voor ondernemers en directeuren uit de maakindustrie, productie, logistiek, bouw en techniek.

Voor wie?
Ondernemers en directeuren van bedrijven met meer dan 10 medewerkers uit maakindustrie, logistiek, productie, hightech, bouw en techniek (niet-zakelijke dienstverlening). Bij aanmelding wordt gecontroleerd of je aan deze voorwaarden voldoet.

Let op: vanwege het exclusieve karakter van de BOB Academy hanteren we een maximaal aantal van 50 deelnemers. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Verhinderd?
Laat het ons weten! Stuur een mail naar anouk@regio-business.nl of bel even naar 013-4631446.


Dit BOB Event wordt mede mogelijk gemaakt door:

Terug naar boven

Wie komen er nog meer?

BOB Meetingpoint

Elkaar gericht ontmoeten?
Lees verder

Robert van Teeffelen
Lion Lasers

Bouke Rüttchen
RG Groep

Richard Welvaarts
Welvaarts weegsystemen

Patrick Dewez
Solid Services

Bastin Mewis
Kingspan Light + Air Nederland

Arent van de Sande
Van Raak Staal Tilburg BV

Onno Hannessen
Delft Profielen

Patrick Jansen
Zwapex Groep

Paulette Klei
Thiekon Constructie

Michel van den Heuvel
Everseal B.V.

Stefan van den Nieuwenhof
Sanders Machinebouw

Carola Rokven-Schapendonk
Seto Logistiek

Johan Vissers
JT Techniek

Ron van Roozendaal
Bouwgroep Midden-Brabant

Rob Gerards
Heskon

Daniël Rebollo
VGO Support

Bas Langenhuijsen
Patentwerk

Ron Bakker
B&G Hekwerk

Paul Kok
Elektrotechnisch WIkkelbedrijf De Bruyn BV