Chemie Special

Nederland heeft een sterke chemische sector en wil een leidende rol spelen in de overgang naar groene en duurzame chemie. De sector zet in Europa meer dan 550 miljard euro om, in Nederland meer dan 50 miljard. De chemiebranche in Nederland is de tiende wereldwijd, niet gek voor zo’n klein land als Nederland. Ook in Brabant floreert de chemie en dus ook onze Chemie Special. De bijzondere verhalen vind je hieronder.

Thumbnail

In Summa Innovation: Sterk onder de indruk

Di 8 Mei 2018

Innovatieve lucht-en ruimtevaartprogramma’s zijn steeds op zoek naar nieuwe, lichtere en sterkere materialen. Als je deze wilt ontwerpen of certificeren, moet je materiaaltesten uitvoeren. Deze testen zijn intensief en duur. Het materiaalmodelleringsplatform Digimat biedt een intelligente, virtuele aanvulling.

Lees verder
Thumbnail

De Pooter Personeelsdiensten: Eerst denken en dan zeggen

Di 8 Mei 2018

Wat krijg je als je twee matchmakers in een onontgonnen gebied neerzet? Een Brabander en een Rotterdammer welteverstaan, werkzaam voor een Zeeuws bedrijf! Ongeleide projectielen? In de verste verte niet. Sterker nog, de beste match begint bij henzelf.

Lees verder
Thumbnail

Stork Technical Services: Vreemde eend in de bijt

Di 8 Mei 2018

‘De naam Stork roept bij vele mkb’ers de associatie op van ‘grote jongen’ die projecten en onderhoudswerkzaamheden in de Olie & Gas, Chemie en Power uitvoert. Maar wij kunnen bij ieder bedrijf waarde toevoegen door de prestaties, veiligheid en kostenefficiëntie te verbeteren: van internationaal farmaciebedrijf tot lokale koekjesfabriek.’

Lees verder
Thumbnail

Askové Kunststof Industrie en Milieutechniek: We zijn probleemoplossers

Di 8 Mei 2018

Onze branche moet af van het ‘plastic wegwerpimago’; we bieden milieuvriendelijke en kostefficiënte oplossingen voor vele innovatieve producten en technologische doorbraken’, aldus algemeen directeur Leon Heemskerk van Askové Kunststof Industrie en Milieutechniek.

Lees verder
Thumbnail

Baril Coatings: Beweeg mee!

Di 8 Mei 2018

Baril Coatings helpt klanten objecten duurzaam te beschermen en tegelijkertijd hun global footprint te verkleinen. Maar het bedrijf heeft nog een missie: de keten in beweging krijgen. ‘Pas dan kunnen we de volgende stap zetten. Om dit te bereiken hebben we onze toeleveranciers, klanten en concullega’s hard nodig’, aldus Joost Broeders.

Lees verder
Thumbnail

Chemical Marketing Concepts: Monsters zoeken mensen

Di 8 Mei 2018

Huub vraagt of ik iets van cosmetica in mijn tas heb en ik tover een bus haarlak tevoorschijn. ‘Kijk naar de kleine lettertjes op de achterkant’, zegt hij. ‘Er zitten vijftien verschillende ingrediënten in die haarlak. Grote kans dat wij die als voorverpakte monsters klaar voor verzending hebben.’

Lees verder
< Vorige Volgende >

Terug naar boven