< Terug naar alle leden

Schijvens Corporate Fashion Branche: Industrie, Textielindustrie

Bedrijfsomschrijving

Schijvens ontwerpt, produceert en distribueert sinds 1863 de bedrijfskleding voor retailers, bouwbedrijven en logistieke bedrijven met klanten als AH, A.S. Watson, Blokker Holding, CSU, Brico, NS, Kwantum, Welkoop, Jacks Casino, Ricoh, TBI, Hema, Etos, Intratuin, P&G, Sligro Holding, Strukton, Fabory, Engie, Makro, StayOkay, Praxis, Duracel, Tesla, Smurfit Kappa, Intergamma en Qatar Airways. Met een team van 35 enthousiaste jonge mensen zorgen wij dat de klant volledig ontzorgd wordt.

Vanaf het eerste contact denken wij met de klant mee: we ontwerpen exact op maat of leveren artikelen van ons eigen merk T’riffic uit voorraad, zodat men niet vast zit aan enorme productieaantallen. We denken dus mee in de efficiency voor de klant. Daarnaast zijn onze ontwerpen casual, de tijd van stoffige bedrijfskleding is bij ons voorbij. Ook onze maatvoering is overgenomen uit de fashion, dus geen oversized producten meer waar de bedrijfskledingbranche bekend om staat. En wanneer het artikel uit productie komt, bieden wij voorraadbeheer en distributie naar de locaties aan.

Duurzaamheid is verweven in Schijvens’ DNA. Het is voor ons erg belangrijk dat onze kleding onder goede werkomstandigheden en op een zo milieuvriendelijk mogelijke wijze wordt gemaakt. Naast het IMVO Convenant Duurzame Kleding en Textiel, zijn wij onder andere aangesloten bij organisaties die ons helpen bij het monitoren van onze productielocaties, zoals Fair Wear Foundation. Samen met de fabriek wordt er aan een betere werkomgeving gewerkt. Wij zien hen als partners en hechten veel waarde aan onze langetermijnrelaties.

Ook op milieu gebied zijn we grote stappen aan het maken. In 2018 was ruim 20% van onze producties al circulair. In 2019 zijn we gegroeid naar bijna 80% gebruik van duurzame grondstoffen en was meer dan 65% van al onze producties circulair. Deze ambitie zetten we dit jaar door naar meer dan 90% duurzaam, om in 2022 uit te komen op 100%. Daarnaast zijn er honderdduizenden oude kledingstukken verzameld vanuit onze klanten, om weer opnieuw garen van te maken. We streven ernaar om helemaal circulair te zijn, wat een must is wanneer je bedenkt dat onze industrie de op twee na meest vervuilende industrie is.

Alles onder 1 dak dus, 150 jaar lang, ervaren en flexibel, trend en vakmanschap.


Contactgegevens
Diessenseweg 19/21
5081 AE Hilvarenbeek
T: 013-5051111
I: Website

Business facts
Medewerkers: 50 - 100
Oprichtingsjaar: 1863
Vestigingen: -
Jaaromzet: -