Remco Claassen: Laat je niet 'fompen'

Remco Claassen, een humorvolle, ietwat bolle kenniskliko leert je zowel zakelijk als privé: ‘Wat er WAAROM moet gebeuren en HOE dat WANNEER gaat lukken!’ leiderschap en effectiviteit zijn de thema’s.


Uitgave: Maart-April 2010
Thema’s: Businessevent Entertainment

Een staande ovatie voor Remco Claassen die tijdens de BOB Borrel in Popcentrum 013 in Tilburg een masterclass gaf. Claassen laat zich als performer het beste beschrijven als een kruising tussen Stephen Covey en cabaretier Hans Teeuwen; een rebelse spreker, trainer en auteur die zich richt op de ontwikkeling van talent op het gebied van leiderschap en effectiviteit. Hij lanceerde tijdens de BOB Masterclass vol passie een nieuw werkwoord: fompen. Wat is in hemelsnaam fompen? Herinner je je nog de buizenpost zoals die in de vorige eeuw gebruikt werd in de warenhuizen en de banken? Een gevulde koker suist door een buis en fomp! De plaats van bestemming is bereikt. Mensen laat je niet fompen, is de boodschap van Remco: 'Zet je hakken in het zand, blijf bij jezelf. Combineer je passie en je talenten zodanig dat het jou energie geeft en je succesvol bent mét anderen.'

IK-ologie
WAT moet er WAAROM gebeuren en HOE gaat dat WANNEER lukken? 'Na veertien jaar ervaring als trainer en onderzoeker op het gebied van leiderschap en het even zolang snuffelen aan inzichten van al de goeroes die er zijn, ontdekte ik dat: ‘De basis van leiderschap over anderen ligt in leiderschap over jezelf’. De basis van je persoonlijke ontwikkeling ligt in de antwoorden op de vragen ‘Wie ben ik?’ ‘Wat wil ik?’ en ‘Hoe haal ik het beste uit mijzelf?’ Ik noem dit vakgebied: IK-ologie. Als je die antwoorden weet, dan pas start het spannende spel om je missie, je leefregels en je goals werkelijk voor elkaar te krijgen in de omgeving waar je woont en werkt. Daar hebben we helaas ‘de anderen’ bij nodig', aldus de multi-goeroe.

Wij-vorming
Remco neemt je concreet mee op weg naar de WIJ-vorming, naar meer sociale effectiviteit. Daarna onthult hij het geheim van langdurig en vruchtbaar samenwerken en samenleven. Zijn theorieën en processen komen tot leven met real life voorbeelden. 'Neem in mijn ‘Wij-boek’ Willems struggle met zijn managementteam en zijn groeipad naar een inspirerend leidinggevende en een liefdevolle vader', besluit Claassen zinnenprikkelend.

< Alle thema's