Gian Ploegmakers: Wie goed doet, goed ontmoet


Uitgave: Sept-Okt 2020
Thema’s: Voorwoord Ondernemen Netwerken

Oud-Hollandsch spreekwoord. BOB staat al meer dan 20 jaar voor Business Ontmoet Business. Aan die vanzelfsprekendheid van het elkaar treffen is abrupt een einde gekomen. We zijn inmiddels een half jaar verder en de economische en sociale impact ervan begint steeds duidelijker te worden. Ouderen komen in opstand en nemen liever het risico dan te vereenzamen. Jongeren claimen hun recht op het opbouwen en in stand houden van een vriendenkring en alles wat daarbij hoort. En thuiswerkers blijken toch hun collega’s en de bijkomende informele maar wel heel waardevolle contacten erg te missen. Elkaar ontmoeten moet; het is als zuurstof. We kunnen niet zonder.

Ik pleit er dan ook voor om met elkaar de grenzen op te zoeken. Of beter gezegd de grenzen langzamerhand weer naar elkaar toe open te stellen. Als we dat niet doen dan kan het medicijn wel eens erger zijn dan de kwaal. Natuurlijk moeten we niet lomp zijn en de basisregels in acht nemen. Binnen dat gegeven kan er echter veel wel. Ondanks het beeld dat de media schetst waarbij het lijkt of iedereen thuis zit en bedrijven massaal aan het infuus van de overheid liggen. Maak voor de lol eens een rondje langs de maakindustrie in Brabant. Bedrijven zijn volop aan het werk en ondernemers zijn vaak positief over hun toekomst. Als je liever nog even binnen blijft; we laten ze ook aan het woord in dit magazine.

We ervaren dit sentiment tevens bij onze eigen vele afspraken; jawel dat kan nog steeds. En we handelen er zelf ook naar en starten de komende maanden een speciaal BOB (Corona) Borrel programma op bij Auberge du Bonheur en Circus Circolo in Tilburg, Côte in Den Bosch en Ingenhousz in Breda. Gewoon omdat het kan, mag en moet.

Tip van de week: kijk meer om je heen en minder naar een scherm. Dan ziet je wereld er heel anders uit. Maak weer echt contact met de ander. En draai de zaken eens om: ‘Wie goed ontmoet, doet goed!’

< Alle thema's