Borek en Bogarden: De zonnige kant van het leven

In de huidige beleveniseconomie staat het buitenleven steeds meer centraal. Zowel bedrijven als particulieren beschouwen hun terras meer en meer als een verlenging van hun bedrijf of huis. Het prachtige familiebedrijf Borek en de winkel Bogarden in Oisterwijk werken al dertig jaar aan deze zonnige kant van het leven. U kunt er terecht voor een complete outdoor furniture. Zonniger kan het niet worden!


Uitgave: Juli-Aug 2009
Thema’s: Design Interieur

Als u het bijzondere pand Bogarden met zijn eigentijdse uitstraling binnenstapt, dan wordt u verwelkomt door de gemoedelijke sfeer van de showroom. Hier staat het complete buitenleven centraal. Klanten maken in de showroom kennis met de uitgebreide en complete collecties van Borek outdoor furniture, parasols en bijpassende accessoires. Er is een grote keuze uit materiaal en stijl, van traditioneel tot eigentijds, ontworpen door topontwerpers zoals Erik Groot en Maarten Olden. 'Daarnaast heeft Frans Molenaar een prachtig design ontworpen voor onze collectie. In het verlengde van zijn Haute Couture hebben wij het Haute Terasse genoemd,' vertelt een trotse Frank Bogaers, directeur van Borek. 'Maar wij hebben ook onze eigen Borek Ontwerpstudio die tijdloze en complete ontwerpen maakt, waarbij steeds bijzondere aandacht is voor comfort, duurzaamheid en materiaalgebruik.'

Historie
In 1977 startte vader Wil Bogaers met het importeren van parasols. Hij noemde zijn bedrijf Borek, een samenvoeging van Bogaers en Rekreatie. In 1988 kwam zoon Frank in het bedrijf. Wat nu de pilot store Bogarden is, was toen een pand waar de showroom, het magazijn en het kantoor huisden. Net zoals Borek is ook Bogarden een samentrekking van twee woorden, maar nu van Bogaers en Garden. Pilot store Bogarden ontstond in 1998, toen Frank´s jongere zus Inge ook bij het bedrijf kwam werken. Het kantoor verhuisde naar de Veldweg, dat even verderop ligt. Zo werd de showroom groter en kwamen de outdoor meubelen beter tot hun recht. Frank is verantwoordelijk voor het in de markt zetten van het merk Borek en verzorgt de in- en verkoop. Inge heeft de winkel onder zich en richt zich voornamelijk op de marketing.

          Pagina 9 - Borek En Bogarden

Core business
De core business van Borek is het leveren van outdoor furniture aan tuinmeubelspeciaalzaken en gespecialiseerde tuincentra binnen de Benelux. 'Wij gaan regelmatig met deze klanten in gesprek. Ieder jaar nodigen wij ze uit om van gedachten te wisselen over hun wensen en behoeften. Daar spelen wij met onze ontwerpen op in. Dat kunnen wij ook,' vervolgt Frank enthousiast, 'omdat onze organisatie flexibel is. Het team vult elkaar aan en deze teamspirit is tevens de kracht van ons bedrijf. We doen het met z´n allen, wat zich vertaalt in klantvriendelijkheid.' Omdat Borek alles in eigen beheer laat produceren zijn afnemers verzekerd van betrouwbare levertijden. Aan deze aanpak heeft dit mooie bedrijf zijn groei van de laatste jaren te danken. Aan een gestage groei buiten de Benelux wordt hard gewerkt. Zo zijn er al klanten in Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Frankrijk en Griekenland.

Projectmatig werken
Een andere ambitie van Borek is het projectmatig werken waarbij hotels en restaurants volledig aangekleed worden. Juist in deze branche is de uitstraling van het terras een expressie van de stijl van het hotel of restaurant. Bovendien keren bezoekers graag terug naar een terras dat sfeer uitstraalt en mooi aangekleed is. 'Wij bieden vakkundig en persoonlijk advies bij het aanleggen of uitbreiden van een sfeervol terras en kleden het aan met onze bijzondere producten. Samen met de klant komen wij tot het gewenste resultaat: een smaakvolle ambiance waar hun gasten in het zonnetje genieten van een lekkere kop koffie of een heerlijke
maaltijd.'

Het jaar rond
Stilzitten in deze branche is er niet bij. Het hele jaar door doet Borek mee aan diverse evenementen en outdoor woonbeurzen zowel in het binnenland als in de grote steden Parijs en Keulen. Het belangrijkste weekend valt in augustus. Dan nodigt Borek onder het motto ´See, Live and Enjoy´ alle klanten uit voor de presentatie van de nieuwe collectie. Daarna komen de drukke verkoopmaanden, waarbij de klanten hun orders plaatsen. Terwijl in februari en maart het jaar daarop de orders uitgeleverd worden, buigen de vier vaste ontwerpers en Borek Ontwerpstudio zich achter de schermen alweer over een nieuw concept terrasmeubelen. Op naar weer een nieuw en hopelijk lang en zonnig buitenseizoen.

< Alle thema's