Van den Udenhout bezorgt honderd eenzame ouderen een onvergetelijke avond

Autobedrijf Van den Udenhout transformeerde haar Bossche Volkswagen-showroom tot een heuse dinerroom - auto’s eruit, tafels erin - om honderd eenzame ouderen uit Rosmalen, Vught en ’s-Hertogenbosch een bijzondere avond te bezorgen.


Di 18 Feb 2020

Het initiatief om deze groep ouderen een warm hart toe te dragen, komt van directeur Kurt Verhees. Tijdens zijn speech op de jaarlijkse kerstborrel brengt hij zijn idee ter sprake. Het wordt direct omarmd: een kleine honderd collega’s willen vrijwillig meehelpen om er een speciale en sfeervolle avond van te maken.

Bourgondisch gastvrij
Al snel bleek dat het autobedrijf niet alleen stond in de organisatie. Gasterij de Commanderie in Tilburg bood hulp en verzorgde de complete setting: van tafels met tafellakens, tot aan borden en bestek. Maar voordat het zover was, werden eerst de nodige voorbereidingen getroffen. In de keuken van de Commanderie liet een groep van zo’n vijftien collega’s van Van den Udenhout zich van hun meest culinaire kant zien. Samen bereidden zij een heerlijk oudhollands stamppotdiner voor hun genodigde gasten, dankzij Zorgboodschap. Want het onderdeel van Bon Food Group bood kosteloos geschilde aardappels en de andere nodige ingrediënten voor de stamppotjes aan.

Belevenis an sich
De meest luxe auto’s van Van den Udenhout reden naar verschillende locaties in Vught, Rosmalen en Den Bosch. Daar haalden diverse collega’s hun gasten op, die door Stichting Met je hart persoonlijk zijn uitgenodigd. De ouderen genoten zichtbaar van de rit. Het was een beleving op zich! In de Volkswagen-showroom werden de welkomstdrankjes – aangeboden door Jumbo – ingeschonken en om vijf uur druppelden de eerste gasten binnen. Na een hartelijk welkom van Kurt Verhees werd het buffet geopend. De collega’s van het autobedrijf serveerden hun gasten een uitgebreid diner. Ze werden daarin bijgestaan door Bakkerij van Keulen en PALI Group/Vitelco, die op hun beurt kosteloos voor het verse stokbrood en vlees zorgden.

Bingo!
De bingomolen stond al klaar en na het toetje – een zoete afsluiting aangeboden door Jumbo, of voor de liefhebber een advocaatje van Bols met slagroom, én een kopje vers gezette koffie door De Laat Coffee – gingen, onder het genot van de overheerlijke wijnen van Huis de Salentein, de eerste ballen rollen. DJ Niels en DJ Dré stonden al in de startblokken en zodra de eerste beats klonken, zorgde ook collega (én zanger) Glenn van Dooren voor een feestelijke afsluiting. En terwijl alle ouderen door de medewerkers van Van den Udenhout weer netjes thuis werden gebracht, zorgden de overige collega’s er samen met de hulp van Fonville Schoonmaakbedrijven voor dat de Volkswagen-showroom in Den Bosch weer spik en span werd.

Autobedrijf Van den Udenhout bedankt alle sponsoren en vrijwilligers. Dankzij hun hulp en vrijgevigheid werd het ‘een avond voor in de boeken’.

< Alle nieuwsberichten