Blog Diliana van Horssen van Zoete kaart: Ondernemen vanuit plezier

Herken je dat? Dat je weken kunt hebben dat alles vanzelf gaat? Feestjes, sporten, blij zijn met jezelf, in flow op je werk. Ook nog eens tijd over hebben voor je omgeving. Dat je bijna denkt ‘Hoe lang blijft dit goed gaan?’ Maar misschien heb je af en toe ook wel een ‘down momentje’ nodig om daarna weer meer plezier te hebben. Voorlopig wil ik zelf wel even in mijn bubbeltje van plezier blijven hangen.


Di 3 Sep 2019

Plezier hebben… Dat ik miste een paar weken geleden nog wel eerlijk gezegd. Ik was na een heerlijke vakantie op een Toscaanse berg, vooral heel serieus van start gegaan met Zoete Kaart. Met zo’n serieus koppie erbij ook. Focus en doelen bepalen, hoe kom ik van A naar B. Een koers is essentieel, anders blijf je maar rondjes rijden op de rotonde, maar echt, het was allemaal een beetje beladen. Ik legde mezelf grote druk op. Kei harde to do’s, die ik dan bijvoorbeeld iedere dag niet af had. Ik ben trouwens ook niet zo’n reële planner dus hou aan het einde van de dag altijd wel een stukje to do over ;-)

Alleen is ook maar alleen
Een ding zette ik in ieder geval hoog op de agenda: weer meer in contact te komen met mensen uit mijn netwerk en andere (ondernemende) mensen om mee te sparren. Een business in je eentje draaien heeft veel voordelen, maar ik mis soms wel de brainstormmomenten. En ik hou ook gewoon van mensen, dus ja, naar buiten jij zei ik tegen mezelf. Schop onder die kont en gaan! Ik bedacht het toen niet letterlijk, maar achteraf zie ik het nu: ga plezier hebben! Dan volgt de rest. En hoe?!

Kansen zien
Het begon met een lunch met een oud-collega van de Rabobank die mkb-adviseur is. Ik vertelde over mijn plannen en mijn hernieuwde koers (met toen nog dat serieuze gezicht). Wat volgde was een mooi gesprek over het blijven zien van mogelijkheden. In je eentje zie je best veel kansen hoor, maar door in gesprek te zijn ontstaan er toch vaak andere ideeën. Zoals een samenwerking aangaan met iemand die een bakkerij heeft. Mijn ego sputterde wel even tegen hoor: ‘Hoezo uitbesteden? Nu al, ik ben pas een half jaar aan het ondernemen!’ (net of dat wat uitmaakt). ‘Maar wat nou’, zei hij, ‘als iemand vanuit een bakkerij op bestelling werkt en nog baktijd over heeft?’ Ja, super zei ik! En laat hij nou net zo iemand kennen….

Sprongetje in de tijd… 1 week later
Samen met mijn oud-collega stapte ik binnen bij Bakkerij Gouden Tijden. Wat volgde was een spontane ontmoeting met een bijzondere vrouw, een echte vak(bak)vrouw, een hardwerkende ondernemer die openstaat voor samenwerking! Dat is toch vet! Om even populair taalgebruik te noemen ;-). Ik was er de rest van de dag, nee week, hyper van. Op de manier van enthousiast zijn dat je in de flow brengt. Ik hou van bakken, maar ik vind het ook heel gaaf om meer tijd te hebben om Zoete Kaart iedere dag een stukje bekender te maken. Think big, grow every day. Binnenkort heb ik een vervolgafspraak om te kijken hoe we de samenwerking vorm kunnen geven. Ik geloof dat ik niet meer hoef uit te leggen dat het plezier inmiddels van mijn gezicht afspatte. En als je dan eenmaal in die flow zit, gebeurt er dus vaak nog meer….

Netwerken is cool
Diezelfde week ging ik naar een zakelijke netwerkborrel van Regio Business. Ik had een Zoete Kaart meegenomen om te laten proeven. Bij de eerste was het even spannend dat mensen echt in your face gaan proeven. Daarna niet meer, eigenlijk alleen maar gaaf! Nieuwe mensen, nieuwe contacten, wie weet mooie opdrachten. Opnieuw met een BIG smile richting huis! En het kan dan toch geen toeval zijn dat juist die week twee hele grote aanvragen zijn binnengekomen. YES!

Kies je recept
Alsof het niet ophield kreeg ik van influencer Gewoon Hanne de vraag of we samen een insta winactie konden doen. Hoe vet?! Ja natuurlijk, doe maar! :). Hanne plaatst prachtige foto’s van heerlijk eten op haar insta account. Simpel en hartstikke lekker! Zo maakte ik laatst de Miss Havermout cookies. Iets voor jou om te proberen?

Van plezier naar flow
Ik denk echt, wat kan er allemaal in 1 week gebeuren?! Van mmwaahhhh-ok naar plezier hebben. Dan volgt de flow vanzelf waarin er nóg meer mooie dingen gebeuren. Of je nu je eigen onderneming hebt of in loondienst werkt. Of je op reis gaat en de manier waarop je alles beleeft. Hoe je met je kinderen omgaat. Als de basis plezier hebben is, dan is de wereld zoveel mooier. Kan ik je dus wel uit ervaring vertellen :-)

p.s.
Als mensen blij maken voor jou valt onder de categorie plezier hebben, dan weet ik wel een bijzonder cadeau om blij te kunnen maken ;-)

< Alle nieuwsberichten