Bouw energieopwekkend bedrijfspand Engels van start

Engels Logistiek start met de bouw van een nieuw bedrijfspand op Park Forum West in Eindhoven. Door de gestage groei, de toenemende vraag naar maatwerkproducten en het succes van de webshop is het huidige bedrijfspand te klein geworden.


Do 11 Jul 2019

Met de bouw van het nieuwe bedrijfspand loopt Engels vooruit op de doelen van de overheid om voor 2050 energie- en grondstofneutraal te zijn. 

Als internationale groothandel in duurzame kunststof bakken, pallets en containers levert Engels aan alle branches die er zijn, van eenmanszaken tot multinationals. Opslag-, transport- en afvalbakken zijn vrijwel overal nodig en bij voorkeur zo snel mogelijk. Om een optimale voorraad en snelle levering te kunnen realiseren bouwt Engels een energieopwekkend bedrijfspand van ruim 9000 m2. De maar liefst 3300 zonnepanelen op het dak wekken circa 0,95 megawatt op, terwijl ongeveer 0,3 megawatt nodig is voor het stroomverbruik van het gebouw én voor het opladen van het elektrische wagenpark. De resterende 0,65 megawatt levert Engels terug aan het elektriciteitsnet, waarmee zo’n 650 huishoudens tegelijkertijd van groene stroom kunnen worden voorzien. In de loop van 2020 is Park Forum West dus een energieopwekkend gebouw rijker.

Daarnaast streeft Engels met de bouw van het nieuwe bedrijfspand naar een grondstofneutrale bedrijfsvoering. Engels werkt al meerdere jaren middels het cradle-to-cradle principe, waarbij hergebruik op de 1e en recycling op de 2e plaats staan. De nieuwbouw biedt meer ruimte voor het terugkopen en bewerken of recyclen van gebruikte kunststof bakken, pallets en containers, waardoor dit op nog grotere schaal zal plaatsvinden.

Waarom Park Forum West?
De goede ligging van Park Forum West is het voornaamste voordeel van deze locatie. Engels belevert klanten door heel Nederland en dankzij de omliggende snelwegen zijn de vrachtwagens snel op de plaats van bestemming. Ook is de nieuwe showroom van maar liefst 1000 m2 uitstekend bereikbaar voor geïnteresseerde gasten. Hier kunnen zij het uiteenlopende assortiment bakken, containers en maatwerkoplossingen voor diverse branches uitgebreid bekijken en testen. Met Eindhoven Airport om de hoek is Engels tevens voor internationale klanten en leveranciers gemakkelijk te bezoeken.

Over Engels Logistiek
Engels Logistiek maakt onderdeel uit van Engels Group, die wereldwijd een assortiment met meer dan 5000 artikelen voor logistiek, magazijn en afvalbeheer levert. De uitgebreide mogelijkheden tot maatwerk maken Engels uniek in de branche. Een metalen container met kunststof deksel, kunststof bakken met vakverdeling of een klantspecifiek ontwerp? Engels Logistiek beschikt over een eigen R&D en assemblage afdeling, die graag jouw ideale oplossing maakt. Naast de vestiging in Nederland heeft Engels tevens vestigingen in Portugal, Frankrijk, België en Duitsland.

Nieuwbouw in cijfers
• 13.000 m2 Grond
• 9000 m2 Gebouw
• 13.600 m2 BVO
• 175.000 m3 Inhoud
• 3300 Zonnepanelen
• 0,95 MW Opbrengst
• 0,3 MW Verbruik
• 65 Medewerkers
• 5000 Artikelen
• 1000 m2 Showroom

< Alle nieuwsberichten