Energie Special

De topsector Energie is de drijvende kracht achter innovaties die nodig zijn voor de transitie naar een betaalbaar, betrouwbaar en duurzaam energiesysteem. Nederland heeft een goede uitgangspositie om hiervan te profiteren, door de gunstige ligging aan zee, de stevige positie van de zeehavens, de aanwezigheid van gas en een gasinfrastructuur. Hierdoor kan Nederland uitgroeien tot het energieknooppunt van Europa. Megatrends in de ICT, zoals meer verbonden apparaten, internet of things en meer verzameling en gebruik van data bepalen de ontwikkeling van het energieverbruik. Welke rol spelen Brabantse bedrijven hierin en hoe spelen zij hier op in. Je leest het in de interessante artikelen uit onze Energie Special.

Thumbnail

Weener XL: Het past energetisch niet meer

Wo 8 Jan 2020

‘Veel mensen zijn van mening dat de participatiewet in Nederland is mislukt. In ’s-Hertogenbosch is dat zeker niet het geval. Weener XL draagt bij aan een sterke daling van de bijstand en stijging van mensen aan het werk met loonkostensubsidie. En bij deze belangrijke taak hoort een goed, duurzaam en gezond gebouw’, stelt Sjoerd van het Erve, directeur van Weener XL.

Lees verder
Thumbnail

Solisplan: Die klimaatdoelstellingen gaan we gewoon halen!

Di 7 Jan 2020

‘Nederland is al jaren een van de slechts presterende landen in Europa als het gaat om de energietransitie die we moeten doorlopen’, vertelt Simon Vermeltfoort van Solisplan. ‘Sinds 2016 zijn we bezig met een inhaalslag en zie je de vraag naar specifiek zonnepanelen enorm toenemen. De Nederlandse ondernemer loopt langzaam warm voor duurzame energie.’

Lees verder
Thumbnail

Energieloket De Meierij: Verschuil je niet achter smoesjes

Di 7 Jan 2020

‘Ondernemers moeten het dak van hun pand gaan gebruiken en zich niet langer verschuilen achter smoesjes. ‘Geen tijd, geen geld, geen interesse, geen heldere regels, geen duidelijkheid omtrent het rendement’. Het is de top vijf van aangehaalde redenen om niet te verduurzamen.’

Lees verder
Thumbnail

BOB Debat Energie: Doe het met de buren!

Di 7 Jan 2020

In 2050 moet de energievoorziening (bijna) volledig duurzaam zijn. De overstap naar duurzame energie gebeurt stapsgewijs. Dat vraagt om nieuwe ideeën. Om het loslaten van oude denkpatronen, zonder onverstandig te worden. Het is een lastige tijd voor wie daar moeilijk mee om kan gaan, maar een geweldige tijd voor slimme ondernemers. Welke kansen liggen er voor Brabantse ondernemers? Welke keuzes maak je en hoe richt je jouw organisatie daarop in?

Lees verder
Thumbnail

Klein Comfort Techniek: Ik ben een waterman

Di 7 Jan 2020

Zijn sterrenbeeld is waterman, hij deed aan wedstrijdzwemmen en waterpolo, gaf duiklessen en heeft een zwembad in zijn tuin. En hij levert Zweedse warmtepompsystemen. ‘Ik heb inderdaad iets met water’, zegt Harry Klein (52) van Klein Comfort Techniek. ‘Altijd al gehad.’ Maar hij heeft ook iets met zijn opa die hij nooit gekend heeft.

Lees verder
Thumbnail

Vogels Bouwmanagement en AVEB: We houden niet van noodverbandjes

Di 7 Jan 2020

Voor wie het nog niet wist: vanaf 2023 moet elk kantoorpand groter dan 100 m2 energielabel C hebben. Dat lijkt nu misschien nog ver weg. Toch is het zaak daar snel mee aan de slag te gaan.

Lees verder
Thumbnail

EnergieAnders: We zijn geen discounter

Di 7 Jan 2020

Je moet niet raar opkijken als je Harm Kiewit van een dak ziet afdalen. Als één van de oprichters van EnergieAnders is hij de technoloog die zich al jaren verbaast dat we in 1972 al niet aan het verduurzamen waren. Maar het is nooit te laat.

Lees verder
Thumbnail

H. de Bont Klimaattechniek: Heel spannend, maar tóch gefikst

Di 7 Jan 2020

‘In mijn kantoor heb ik nog nooit gezeten’, zegt Hein de Bont (54) van H. de Bont Klimaattechniek. ‘Dat vind ik ongezellig. Boven in de tekenkamer tussen collega’s is het veel leuker.’ De vijfde generatie van het Tilburgse bedrijf (uit 1861!) is er graag bij. Ook bij duurzaam bouwen.

Lees verder
< Vorige Volgende >

Terug naar boven